Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer

Er zijn genoeg woningen die helaas een wat kleinere woonkamer hebben, maar dat hoeft niet te betekenen dat je de kamer niet groter kan laten lijken. Er zijn namelijk een hoop verschillende manieren waarmee ook je kleine huis optisch groter te laten lijken. In deze tekst gaan we kijken naar een aantal tips die je kunt gebruiken voor een optisch grotere woonkamer.

Het optisch groter laten lijken van de woonkamer

Allereerst nemen we een kijkje bij het interieur. Zo zijn er verschillende tips, bijvoorbeeld over de meubels, om alles groter te laten lijken. Neem in een kleinere woonkamer juist grotere meubels. Hierdoor wordt de kamer opgevuld en creëren je dus optisch een groter effect. Hetzelfde geldt voor een bohemian interieur. Bij bohemian maak je gebruik van verschillende printen en kleuren die er met elkaar voor zorgen dat het oog afgeleid wordt. Hierdoor wordt er niet meer gekeken naar de grootte van de woonkamer, maar juist naar alles wat er gebeurt. Ook een goeie tip is om een gedeelte van het plafond te bekleden. Denk bijvoorbeeld aan een behang met een printje of aan een leuke kleur. Ook een bekleed plafond zorgt er namelijk voor dat het oog afgeleid wordt en dat alles automatisch ook groter lijkt.

Meubels

Grote banken kunnen dus een positief effect uitlokken, maar ook glazen meubels kunnen hierbij helpen. Glas oogt namelijk een stuk kleiner in de woning ondanks dat het best groot kan zijn. Dat komt natuurlijk omdat je er door heen kan kijken. Glazen meubels zorgen dus ook voor een groter effect. Niet alleen glas, maar ook gespiegeld glas zorgt voor een groter effect. Door spiegels toe te voegen aan de kamer, creëer je dit ook namelijk. Het licht wat weerkaatst wordt, zorgt voor een groter geheel. Dit kun je ook doen door ramen zo veel mogelijk onbedekt te laten. Hoe meer licht er naar binnen kan komen, hoe groter de woning lijkt. Gordijnen en rolgordijnen zorgen ervoor dat er minder licht naar binnen kan komen en dat zorgt er op zijn beurt dus weer voor dat de woning kleiner lijkt.

Tot slot

Als laatste tip is het een goed idee om grote accessoires te nemen. Wanneer je een groot aantal kleinere accessoires in de woning zet, oogt dit rommeliger en klein. Juist grotere accessoires zorgen voor een groter en luxer geheel en dat is net wat je zoekt.