Tips voor het kiezen van een domeinnaam

Sinds een aantal jaar is het voor bijna alle organisaties van belang om een eigen website te hebben. Dit komt doordat een website tegenwoordig het visitekaartje van iedere organisatie is. Als je website goed in elkaar zit en ook nog eens professioneel oogt, is de kans groot dat je meer leads, klanten en omzet genereert. Kortom, een website is ontzettend belangrijk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is niet alleen het uiterlijk van de website van belang. Het begint namelijk bij het kiezen van een goede domeinnaam. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om de juiste domeinnaam uit te kiezen. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen. In dit artikel krijg je een aantal tips waardoor je gemakkelijk een goede domeinnaam vindt.

 

Zorg voor een originele naam

Wanneer je van plan bent om een domeinnaam vast te zetten, is het van belang dat je dit doet bij de juiste partij. Je kunt een domein registreren bij een webhosting bedrijf. Op de website van het webhosting bedrijf kun je kijken of de door jou gewenste domeinnaam nog vrij is. Wanneer de door jou ingevoerde domeinnaam niet meer vrij is zal de website een aantal alternatieven aangeven. Probeer te voorkomen dat je domeinnaam te ingewikkeld wordt, houdt het bijvoorbeeld mij maximaal een middelhoog streepje. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je domeinnaam past bij jou organisatie en toch origineel is.

 

Ga voor .com of .nl

Als je van plan bent om een domeinnaam te kiezen, is de kans groot dat er veel verschillende mogelijkheden zijn, zoals .eu, .com, of .nl. Zorg er echter voor dat je enkel en alleen kiest voor een domeinnaam die eindigt op .nl of .com. Hierdoor ziet jouw domeinnaam er direct erg professioneel uit. Daarentegen ziet een domeinnaam met .eu er in sommige gevallen erg onbetrouwbaar uit.

 

Naast dat een .com of .nl domein er betrouwbaarder uitziet is het ook belangrijk voor jouw soort website. Wil je een website maken die alleen voor de Nederlandse markt is dan is een .nl prima. Wil je een internationale website dan is het verstandiger om voor een .com te gaan. .com wordt vrijwel in elk land als betrouwbaar gezien.