Verschil wilgenschutting, wilgenmat en wilgenscherm

Een natuurlijke afscheiding van wilgen zien er natuurlijk uit en laten je tuin er mooi en gezelliger uit zien. Ze worden erg gewaardeerd voor hun natuurlijke uitstalling, winddichtheid en flexibiliteit. Dit product kan in veel verschillende tuinen en op veel verschillende balkons worden toegepast. De stijl van de wilgenmatten zitten niet vast aan een vaste woonstijl en zorgt voor voldoende privacy in je tuin of op je balkon. Er zijn vele mogelijkheden in het stijlen en creëren van de juiste afscheiding van wilgenmatten in je tuin. Hieronder ga ik uitleggen wat het verschil is tissen de schermen, schuttingen en matten.

De schutting van wilgen

Dit is de klassieke vorm van tuinafscheidingen met wilgen. Bij een wilgenschutting worden de wilgen gevlochten en op palen geplaatst die 60 cm uit elkaar staan. Het vlechten van de wilgen is een zware klus en eist ook veel kracht om dit goed voor elkaar te krijgen. Als je dit niet goed zelf kunt kun je ook een bedrijf inhuren die helpt met het vlechten van de wilgen.

De schermen van wilgen

Dit zijn gevlochten wilgen die omlijst zijn door een houten lijst. Deze schermen worden op de wekplaats van het bedrijf waar je de schermen hebt gekocht gemaakt en afgeleverd op de plek waar jij het wilt hebben. De wilgenschermen gaan over het algemeen ongeveer 12 jaar mee. Dit houdt dus in dat je ze bijna niet hoeft te vervangen en dat ze je tuin lang een natuurlijk uiterlijk geven.

Wilgenmatten op rol

Wilgenmatten bestaan uit verticale wilgentenen die aan elkaar geregen zijn met ijzerdraad. De wilgentenen zijn dunner dan normaal en zijn daarom op een rol  te zetten. De wilgenmatten kunnen zelf niet staan en moeten dus ergens tegenaan geplaatst worden om te kunnen staan. De levensduur van de matten is vier jaar, en is daarmee een stuk korten dan