Voor- en nadelen van een tegelvloer

Bij het inrichten van een woning is het belangrijk om goed te denken over weke vloersoort je in de woning wilt leggen. Je vloer is namelijk iets wat een flinke investering is en jarenlang in je woning zal blijven liggen. Elke vloersoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een houten vloer enorm mooi, maar kan de vloersoort niet tegen water en is tapijt enorm zacht, maar lastig schoon te maken. Een tegelvloer heeft daarentegen veel voordelen en die zal ik in dit artikel bespreken.

Past in elke huisstijl

Zoals de houten vloeren zijn er ook enorm veel soorten tegelvloeren, zo heb je bijvoorbeeld mooie Metropol tegels, maar ook leuke Venis tegels. Doordat er zo veel verschillende soorten tegelvloeren zijn is er genoeg keuze en passen de tegelvloeren ook in elke huisstijl. Vooral in moderne huizen passen tegelvloeren goed omdat ze erg strak zijn, maar ook zijn er tegelsoorten die je in klassieke woning kan plaatsen.

Hygiënisch

De tegelvloeren zijn enorm hygiënisch. Dit komt ten eerste doordat vuil niet in gleufjes kan verstoppen. Hierdoor zal vuil altijd op de grond blijven liggen. Hiernaast zijn de vloeren ook makkelijk te reinigen met wat water en zeep. Zo zorg je ervoor dat de vloeren enorm makkelijk te reinigen zijn.

Nadelen

Ook de tegelvloeren hebben nadelen. Voor veel mensen is het een groot nadeel dat de vloeren enorm koud kunnen aanvullen. Je kan dit natuurlijk verhelpen door vloerverwarming te plaatsen. Echter is dit we een flinke investering en daarom moet je er goed over nadenken. Hiernaast zijn de vloeren voor sommige doelgroepen ook gevaarlijk. Zo kan je gevaarlijk uitglijden als de vloeren glad zijn en dit is dus voor kleine kinderen en ouderen niet de ideale ondergrond.