Voorbereiden op een bezoekje aan de woonwinkel

Voorbereiden op een bezoekje aan de woonwinkel

Als vrouw vinden we het natuurlijk helemaal geweldig om een woonwinkel te bezoeken. Veel vrouwen bezoeken een woonwinkel of meubelboulevard om gewoon gezellig even rond te kijken. Het is natuurlijk geweldig als je weer een nieuw decoratief item op je dressoir of dienblad kunt zetten. Waar vrouwen heel goed zijn in het kijken en het inrichten van dingen, zijn ze vaak iets minder goed in de praktische kant van het verhaal. Samen met mijn man heb ik daarom voor jullie een aantal handige tips opgeschreven waarmee je ook in praktische zin goed bent voorbereid op je bezoek aan een woonwinkel.

Meten is weten

Alles is prachtig en leuk, maar het is natuurlijk wel zo handig dat die nieuwe kast niet te hoog is en de salontafel wel goed tussen de bank past. Zelf had ik in een woonwinkel in Enschede een keer een kast besteld die achteraf niet eens in mijn slaapkamer paste. Niet zo handig natuurlijk. Daarom zeg ik altijd: voorkom achteraf zweten en ga eerst lekker meten. Als je weet wat je wilt gaan kopen meet dan de ruimtes op. Zo kun je in de winkel meteen kijken of het past en eventueel bestellen.

Een foto maken om geïnspireerd te raken

Niks is moeilijker dan het combineren van kleuren en het stijlen van je woonkamer. Vaak zie ik bijvoorbeeld een leuke vaas of een supergave klok voor aan de meur en dan vraag ik mezelf af: “staat dit item bij de rest van mijn indeling”. In veel gevallen is de meubelwinkel niet om de hoek en kun dus niet even snel gaan kijken. Ik raad je dan ook aan om voor de tijd een aantal foto’s van je indeling te maken. Als je twijfelt of een artikel zal staan bij je indeling dan kun je foto bekijken en dit direct beoordelen.

Check het item op beschadigingen

Als je een artikel uit de showroom koopt (dit is vaak het geval bij accessoires), kijk dan of het artikel niet beschadigd is. Vaak zijn we helemaal verliefd op ons aangekochte artikel dat we vergeten om te kijken of het nog wel in een goede staat verkeerd.