Voorkom beginnersfouten, laat jouw merk registreren!

Kleine foutjes met grote gevolgen…

Als je op het punt staat om een onderneming te starten, dan zal je tegen een aantal problemen aanlopen. Zo is in het begin alles natuurlijk moeizaam, want je begint helemaal vanuit het niets. Het is dus voor startende ondernemers fataal om fouten te maken waarbij kosten komen kijken. Waar veel beginnende ondernemers in de fout gaan, is om een merk te gaan registreren die wellicht al in gebruik is. Ook kunnen ze de fout in gaan doordat ze een eigen naam bedenken en deze niet laten registreren. Als zij deze dan gaan gebruiken en laten registreren is de kans groot dat het merk al in gebruik is door iemand anders. Daarom is een merk registreren ontzettend belangrijk. Als je de juiste keuze hebt gemaakt om jouw merk te registreren, dan is het belangrijk dat je dit laat doen door een merkenbureau die veel verstand en ervaring heeft met merkregistratie.

Hoe kan je een merk registreren?

Jouw merk registreren en beschermen doe je door deze te deponeren bij een merkdepot. Het merk bestaat uit je merknaam en eventueel een logo. Een bedrijfsnaam of handelsnaam kan ook functioneren als merk. Jouw merk is een teken waarmee je je producten of diensten onderscheidt van eventuele concurrenten. Wanneer je je merk wil deponeren bij een merkdepot komt deze terecht bij het BBIE, het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Dit is de officiële instantie voor merkregistratie in de Benelux. Wil je dus je merk alleen nationaal registreren, dan is hij in alle drie de landen van de Benelux geldig.

Schakel een merkenbureau in voor jouw merkregistratie!

Twijfel je over de aanpak van jouw merk registreren? Schakel dan een merkenbureau in. Zij doen onderzoek voor jou naar eventuele identieke of soortgelijke merken in dezelfde branche in de door jouw gewenste regio. Daarnaast zorgen zij ervoor dat jouw merk voldoet aan de inschrijfvoorwaarden waardoor er geen extra kosten bij komen kijken.