Voorzie uw blokhut van stroom met hernieuwbare energie – installeer zonnepanelen op het dak!

Zonnepanelen worden steeds populairder als een energiebron in veel huishoudens. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom zonne-energie de laatste tijd zo populair is? De belangrijkste reden voor hun populariteit is dat zonnepanelen geweldig zijn voor het opnemen van hernieuwbare energie in het totale energieverbruik van huishoudens. Bovendien is hun groeiende populariteit ook gebaseerd op lage onderhoudskosten en lage energierekeningen. Daarom kiezen steeds meer eigenaren van blokhutten, zonnepanelen om elektriciteit te leveren voor hun tuingebouwen. Blijf dit artikel lezen voor meer informatie over het voeden van uw blokhut met duurzame energie!

 

Off-grid stroomvoorziening voor blokhutten

 

Een van de grootste problemen bij het bouwen van een blokhut of een ander tuingebouw is om de elektriciteit in de houtstructuur te krijgen. U kunt kiezen uit twee hoofdopties: de eerste is het leveren van de elektriciteit van het huis, de tweede is het leveren van een off-grid stroombron zoals zonnepanelen. Terwijl traditioneel de meest populaire optie de eerste was, zijn off-grid stroombronnen steeds populairder geworden bij eigenaars van blokhutten, vanwege de eenvoudige installatie en lage onderhoudskosten op lange termijn. Daarnaast is het gebruik van zonne-energie ook een uitstekende manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen!

 

Het dak van een blokhut – de perfecte locatie voor zonnepanelen

 

Wanneer u besluit te investeren in zonnepanelen, is het goed om na te denken over de locatie. Hoe meer zon de zonnepanelen krijgen, hoe meer stroom wordt geproduceerd. Daarom zijn er enkele aspecten die u in gedachten moet houden bij het kiezen van de juiste locatie. De richting (waar het meeste zonlicht wordt ontvangen, zowel tijdens de zomer als de winter), de gearceerde gebieden (de bomen en takken) en de toegang (de panelen moeten af en toe worden schoongemaakt). Een van de beste opties is om zonnepanelen op het dak van de blokhut te plaatsen. Op deze manier krijgt u het hele jaar door maximale zoninstraling en heeft u eenvoudig toegang tot onderhoudswerkzaamheden.

 

Zijn zonnepanelen de juiste keuze voor mijn blokhut?

 

Is zonne-energie de juiste keuze voor u als u niet in het zuiden woont en als de hoeveelheid energie die u verbruikt in de blokhut behoorlijk laag is? In termen van de regio waarin u leeft, zijn zonnepanelen ook geschikt voor koudere klimaten omdat de stroom wordt geproduceerd uit het zonlicht, niet uit de hitte. Ongeacht hoe u uw blokhut gebruikt (een pension of een tuinkantoor) en hoeveel stroom u verbruikt, zonnepanelen zijn het waard om in te investeren, omdat de investering in hernieuwbare energie bijna altijd op lange termijn loont!

Als u nog steeds op zoek bent naar de juiste blokhut, kijk dan eens naar het assortiment van de blokhut op https://www.lugarde.nl/