Waar moet je op letten als je mondkapjes bestellen wilt?

Wil je mondkapjes bestellen, dan heb je een bijzonder grote keuze uit verkopers wereldwijd. Dit is natuurlijk het directe resultaat van de corona crisis. Mondkapjes zijn te koop bij de grote drogisterijen en op het station, maar besluit je ze online te kopen, dan heb je veel meer opties. Je kunt mondkapjes bestellen in allerlei kleuren, met een opdruk, met een patroon, noem maar op. Door online te gaan zoeken vind je een mondkapje dat exact aansluit bij je smaak en (levens)stijl. Online winkelen brengt ook enkele risico’s met zich mee. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van de beste keuze.

 

Welke mondkapjes wil je bestellen?

Online is het assortiment mondkapjes groot. Je kunt er alles vinden van simpele zelfgemaakte mondkapjes tot kapjes die alles filteren, zoals uitlaatgassen en stuifmeel. Uiteraard is de keuze aan jou, maar sommige opties zijn wel beter dan andere.

  • Medisch- of niet-medisch: er wordt onderscheid gemaakt tussen medische- en niet medische mondkapjes. De medische kapjes zijn bedoeld voor mensen die in een ziekenhuis werken, of een andere medische instelling. Het is essentieel dat voor hen de voorraad op peil blijft. Koop daarom alleen niet-medische mondkapjes. Deze zijn toegestaan in het openbaar vervoer.
  • Stof of wegwerp: een andere keuze die je moet maken is tussen stoffen- en wegwerp mondkapjes. Reis je veel met het openbaar vervoer, dan is het beter om stoffen mondkapjes te bestellen. Deze zijn uiteindelijk goedkoper en milieuvriendelijker omdat je ze kunt wassen en opnieuw gebruiken. Daarnaast heb je dan ook veel meer opties met betrekking tot het uiterlijk van de kapjes.

 

Let goed op de kwaliteit

Er zijn veel mensen die van de mogelijkheid gebruik hebben gemaakt om door mondkapjes te verkopen extra geld te verdienen. Dit is natuurlijk hét moment om op de situatie in te springen. Het gevolg is duizenden verkopers en een kwaliteit die erg schommelt. Ga daarom altijd op zoek naar bewijs van kwaliteit voordat je je mondkapjes gaat bestellen. Zoek in de productomschrijving naar informatie over het materiaal en de afmetingen, bijvoorbeeld. Bekijk beoordelingen van voorgaande klanten en recensies die geschreven zijn. Als je twijfelt, dan is het beter om verder te zoeken. Aan verkooppunten is er geen gebrek.

 

Denk na over de hoeveelheid

Voordat je je mondkapjes gaat bestellen denk je even goed na over hoeveel je er nodig hebt. Kies je voor stoffen mondkapjes, dan houd je er rekening mee dat er altijd een paar in de was zullen zitten. Wegwerp mondkapjes worden in grote aantallen verkocht en vaak ook met volumekorting. Het is gemakkelijk om dan te veel mondkapjes te bestellen. Vraag je af hoe vaak je met het openbaar vervoer reist, want voor elke reis heb je een nieuw kapje nodig. Denk dan ook na over hoe vaak je een was draait. Met die informatie kun je dan inschatten hoeveel mondkapjes je moet bestellen.