Waar moet je opletten bij het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen?

Tips voor het uitkiezen van jouw tuinmeubelen

1. Kijk naar de mogelijkheden die jouw tuin biedt.

Een loungeset met een hoekbank is natuurlijk fantastisch voor in jouw tuin. Maar bedenk goed of hier wel genoeg ruimte voor is. Soms is het slimmer om bij een kleine tuin te kiezen voor een set met een twee- of driezits loungebank en twee losse loungestoelen. Dit neemt minder ruimte in en maakt de zithoek flexibeler. Noteer je beschikbare ruimte voor de tuinmeubelen. Zorg dat voordat je op pad gaat je de afmetingen van jouw tuin weet.

2. Kies je materiaalsoort

Er zijn veel verschillende soorten materialen voor tuinmeubelen. Bijvoorbeeld Wicker, aluminium, teakhout, staal of gietijzer en outdoor textiel. De geografische ligging van je huis kan erg bepalend zijn voor je keuze voor tuinmeubelen. Als je in de buurt van een treinspoor woont, pas dan op met meubelen van roest vast staal. Je kan namelijk last gaan krijgen van vliegroest en dit zet zich af van roest vast staal. Als je dichtbij de zee woont is het ook beter om wat zwaardere tuinmeubelen aan te schaffen i.v.m. de sterke wind.

3. Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen kopen is een investering. Het is voor de langere termijn. Het is daarom belangrijk om kwaliteit boven kwantiteit te kiezen. Zo goedkoop mogelijk tuinmeubelen aanschaffen is heel verleidelijk. Het is alleen belangrijker dat de tuinmeubelen zo lang mogelijk mee gaan.

4. Voordelen bij de aankoop

In de keuze voor tuinmeubelen kan je als allerlaatst de extra voordelen meenemen. Je kan bijvoorbeeld naar de garantie kijken van de tuinmeubelen. De garantie die je wordt meegegeven zegt ook wat over de kwaliteit van het product. Als je een lange garantie krijgt dan staat de verkoper helemaal achter zijn product.

5. Ga ‘proefzitten’

Het allerbelangrijkste is dat jouw tuinmeubel lekker zit. Op de foto kan het er heel comfortabel uitzien. In werkelijkheid kan dit tegen vallen. Koop daarom nooit tuinmeubelen online zonder het eerst ‘offline’ getest te hebben.

6. Vergeet het tuinhuisje niet

Tuinhuizen zijn zeer handig voor het opbergen van spullen. Sommige spullen wil je in de winter liever binnen hebben. Een tuinhuisje kan een leuke gezellige oplossing zijn hiervoor.