Waarvan je buisverlichting kunt kennen

Bij het woord buisverlichting begint niet bij iedereen een lampje te branden. Toch is het bekender dan je van te voren zou denken. Het woord Tl-verlichting kennen al veel meer mensen. Dit is namelijk hetzelfde als buisverlichting, alleen is het een iets bekendere naam. Dit soort verlichting wordt vaak gebruikt in winkels en bedrijf panden. De tl in tl-verlichting staat voor tube light en dit is dan dus buisverlichting. Deze lamp werkt alleen op een andere manier dan de led verlichting en is dan ook een stuk minder zuinig dan de led verlichting van tegenwoordig.

Hoe werkt de buisverlichting?

Bij buisverlichting is de binnenkant van de lamp bedekt met een fluoriderende stof gevuld met kwikdamp en edelgas. Uit de kwikdamp komt een ultraviolet licht dat zorgt dat de fluoriderende stof oplicht waardoor je licht krijgt in de tl buis. Eerder was de tl buis een duurzame optie voor de gloeilamp. Dit komt omdat de tl buis een stuk langer meeging dan de gloeilamp. Tegenwoordig is de tl buis niet meer het duurzaamst, maar de led verlichting. Daarom gaan ook steeds meer mensen hierop over. Toch heeft de buisverlichting wel een aantal voordelen ten opzichte van de led verlichting.

De voordelen

Led verlichting is nog best prijzig om aan te schaffen in vergelijking met de buisverlichting. Dit is de reden dat veel particulieren aar ook bedrijven toch nog kiezen voor de buisverlichting. Toch is voor de meeste instanties in Nederland toch wel het doel om helemaal over te gaan op led-verlichting omdat dit beter is voor het milieu.