Wandelen in Zwitserland? Nee, Engeland.

Engeland beslaat met meer dan 130.000 vierkante kilometer een groot deel van Zuid-Britannië. In de 39 historische graafschappen van het land zijn er nog veel herinneringen aan de belangrijke en turbulente geschiedenis van Engeland. Als Britse hoofdstad is Londen natuurlijk een absolute must voor Engeland vakantiegangers, die bezienswaardigheden als de Big Ben, de National Gallery, de Tower of London, Buckingham Palace en de Tower Bridge kunnen bezoeken. 

Niet alleen voor sightseeing, maar ook om te wandelen is Engeland een uitstekende bestemming. Uitgestrekte heidevelden, diepe bossen van eiken, berken, beuken en dennen, en heidevelden vormen een uniek decor dat het best te voet kan worden verkend. Kustpaden in Cornwall, het idyllische Lake District en Hadrian’s Wall zijn ideale bestemmingen om te wandelen in Engeland. Je hoeft echt niet te gaan wandelen in Zwitserland of Oostenrijk. Oké, huttentochten als de Kesch Trek en de Stubaier Höhenweg hebben hun aantrekkingskracht maar Engeland heeft minstens zoveel te bieden. 

Laat de Alpen deze zomer links liggen en ga wandelen in Engeland. Dit zijn onze favoriete opties: 

Lake District

Als je op zoek bent naar romantische landschappen in stilte en afzondering, dan is een wandeltocht in het Lake District iets voor jou! Wij werden verliefd op de streek die door de Britse romantische dichters in de mode werd gebracht. Het Lake Windermere gebied biedt ruige bergtoppen, groene heuvels, ongerepte bergmeren en heel wat rust en vrijheid gecombineerd met uitdagende wandelingen voor de geoefende wandelaar.

Cotswolds

Als je het rustig aan wilt doen en je vakantie wilt doorbrengen in een Engels prentenboeklandschap, dan moet je een rondwandeling maken door de dorpen van de Cotswolds. Weinig landschappen hebben ons beeld van Engeland zo bepaald als de Cotswolds, met zijn schilderachtige dorpjes, honingkleurige rieten cottages, statige huizen en kathedralen, bloeiende tuinen en weelderig groene heuvels. Een wandelvakantie in de Cotswolds biedt veel afwisseling tussen prachtige landschappen en charmante dorpjes, en altijd leuke pubs en inns om te ontspannen. 

Hadrian’s Wall

De Hadrian’s Wall Trail werd in 2002 geopend en bleek meteen een hit bij wandelaars, zowel uit Groot-Brittannië als daarbuiten. De wandelroute loopt over de lengte van de Muur van Hadrianus, gebouwd door de Romeinse keizer Hadrianus tussen AD120 en 128 om het noordelijkste gebied van het Romeinse Rijk te beschermen. De route doorkruist Engeland van kust tot kust, van Wallsend bij Newcastle, door het heuvelachtige grensland van Northumberland en verder naar de historische stad Carlisle, om uiteindelijk het laagland van de Solway-kust te bereiken.