Wanneer heb je professionele hulp nodig?

Soms kan het zo zijn dat je een periode niet lekker in je vel zit. Niets is vervelender dan dit. Je merkt dat je geen energie meer haalt uit je dagelijkse bezigheden. Je hebt geen grip meer op je leven en weet je even geen raad meer. Het is belangrijk om hierover te praten. Dit kan met een professional.

Wat zijn de klachten?

Wanneer het je allemaal even teveel wordt merk je vooral dat je erg moe bent. Dit kan zowel fysiek als mentaal zijn. Je slaapt bijvoorbeeld slecht en piekert veel. Hierdoor beland je eenmaal op een punt dat je niet meer helder na kan denken en erg prikkelbaar bent. Door het piekeren en weinig energie heb je vaak een opgejaagd gevoel. Het word je allemaal snel te veel. Dit merk je aan jezelf waardoor je vaak snel gefrustreerd bent. Zowel over de situatie maar ook als je kijkt naar hoe je er zelf op reageert. Je ziet geen licht aan het einde van de tunnel en voelt je erg machteloos. Wanneer je dit ervaart is het belangrijk hierover te praten. Een professional van ProMentaal kan je hierbij helpen.

Wat kan iemand voor mij betekenen?

Samen met jou zoekt een psycholoog uit waar de problemen vandaan komen. Dit kan bijvoorbeeld een trauma zijn maar ook een gewoonte die je jezelf hebt aangeleerd. Denk bijvoorbeeld aan perfectionisme. Hierdoor vraag je enorm veel van jezelf en ben je nooit tevreden. Dit breekt je op. Als je niet lekker in je vel zit heb je altijd erg de neiging om alles zelf op te moeten lossen. Maar je hoeft dit niet alleen te doen. Als je het allemaal zelf op wilt lossen, wat niet lukt, worden de problemen vaak alleen maar erger. Daarom wordt geadviseerd hier op tijd bij te zijn. Zorg er dus voor dat deze drempel niet te groot wordt.