Wat komt er allemaal uit jouw handtas rollen?

Is er ergens een pen, pleister, zakdoekje of iets anders dringends nodig, dan wordt er over het algemeen het eerst in de richting van vrouwen met een handtas gekeken. Niet zo gek, want deze handtassen blijken een bron van nuttige, en soms ook nutteloze dingen te zijn. Wat zit er allemaal in jouw handtas?

Het is een bodemloze put

Ken je het tekenfilmfiguurtje Dora? Zij gaat standaard door het leven met een rugtasje op haar rug, En uit die rugtas tovert ze werkelijk alles dat ze nodig heeft tevoorschijn. Dora heeft niet alleen altijd de eerdergenoemde pen, pleister en zakdoekje bij haar, nee, ook complete kampeeruitrustingen, gereedschapsets of zelfs een boot tovert ze uit haar tas tevoorschijn.

De handtas van de gemiddelde vrouw heeft wel iets weg van die rugzak van Dora. Ook zij toveren er de meest onwaarschijnlijke dingen uit tevoorschijn, ook die handtassen lijken geen grenzen te hebben als het gaat om wat er allemaal in past. We slepen massaal van alles en nog wat met ons mee, iedere dag opnieuw, omdat het zomaar een keer van pas kan komen.

Je kan niet zonder

Veel vrouwen zijn het met elkaar eens: het formaat doet er behoorlijk toe, als we het over handtassen hebben. Hoe groter, hoe beter, lijkt het devies. Er moet tenslotte wel het nodige in passen. Nederlandse vrouwen zijn dan ook dol op merken die lekker ruime tassen op de markt brengen, zoals Fred de la Bretoniere, niet toevallig een merk van eigen bodem. Ook bijvoorbeeld Cowboysbag staat bekend om de tassen waar je lekker veel in kwijt kan.

In onze tas zit standaard onze telefoon, net als onze sleutels en portemonnee. Tot zover niks vreemds; niet meer dan logisch dat je die altijd met je meeneemt. Maar kieper de gemiddelde handtas leeg, en er komt nog veel meer uit.

Een boodschappentasje, bijvoorbeeld. Geen gek idee, nu je geen plastic tasje meer krijgt in de winkels. Handig om zo’n herbruikbaar, opvouwbaar tasje aan te schaffen en in je handtas te gooien. Ook zakdoekjes zijn in bijna iedere handtas aanwezig, vaak zelfs meerdere pakjes, net als pleisters en paracetamol. Je weet maar nooit, toch? Even verder graven levert minimaal 1 lipstick op en een spiegeltje.  Oh, en een drinkflesje, als het even kan, net als een koekje of reep. Honger of dorst komen altijd onverwacht, nietwaar? Graaf je nog even verder dan beland je bij de curieuzere zaken als veiligheidsspelden, haarclips, elastiekjes, regenponcho’s, nagelschaartjes en paperclips. In ieder van ons schuilt stiekem een Dora, zoveel moge duidelijk zijn.