Wat moet je weten over wijnen?

Veel mensen in Nederland houden ervan om regelmatig een wijntje te drinken. Veel van deze wijnen worden dan gewoon in de supermarkten gekocht en een klein deel koopt hun wijnen in een echte wijnwinkel. Steeds vaker zien we ook dat mensen hun wijnen online bestellen. In dit artikel neem ik je mee in wat je moet weten over de verschillende wijnsoorten en hoe je de juiste flessen online kan aanschaffen.

Rode of witte wijn

Wijn wordt meestal meteen in twee soorten verdeelt, namelijk rode wijn tegenover witte wijn. Het zijn twee totaal andere smaken en daarom is het handig om beide los te bekijken.

Rode wijn is de favoriete wijnsoort van de Nederlander. De wijn wordt vaak gedronken met kaas, nootjes of andere lekkere snacks. We zien ook dat veel mensen het drinken op bepaalde gelegenheden zoals een feest of wanneer ze uit eten gaan. Rode wijn kan je verdelen in soepele rode wijnen, robuuste roden wijnen en lichte rode wijnen met ieder een andere smaak.

Witte wijn is meestal wat frisser in de mond. Je kan deze wijnsoort verdelen onder drie smaaktypes, namelijk de frisse en fruitige witte wijn, de volle fruitige witte wijn en de zoete witte wijn. Zoals je misschien al merkt proeven de witte wijnen wat fruitiger.

Online bestellen

Tegenwoordig wordt steeds meer online gekocht en waarom zou je jouw wijnen niet online bestellen? Online is er een enorm aanbod aan lekkere wijnen en daarom zul je de lekkerste wijnsoorten ook op het internet vinden. Veel retailers hebben tegenwoordig een mooie webshop waar je jouw wijnen kan bestellen en makkelijk en snel thuis kan laten bezorgen. Zo heb jij het lekkerste wijntje thuis voor jouw speciale gelegenheid!