Waterschade in je iPhone

Wanneer je waterschade hebt in je toestel, is dit natuurlijk erg vervelend. Het is dan verstandig om snel te handelen, zodat de waterschade niet doorbreekt in het gehele toestel. De meeste mensen leggen hem dan ook snel in een bak met rijst, zodat het water eruit wordt getrokken. Het is niet eenvoudig om deze schade te herstellen. In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Interne veel kapot

Waterschade is een van de meeste gevreesde ongelukken voor je telefoon. Het is een slechte combinatie en er ontstaat ook gelijk een soort kortsluiting. De oudere modellen van Apple zijn ook niet bestemd tegen water en kunnen dit dus ook zeker niet aan. Je kunt je telefoon ook testen op waterschade, om erachter te komen of je er last van hebt. Bij de simkaart kun je het klepje openen. Wanneer je schade hebt, kleurt dit vakje rood. Zo kun je op tijd zien of je wel of geen vloeistofschade hebt opgelopen. Omdat veel mensen vaak zijn of haar toestel in rijst leggen, als er water op is gekomen, zou je misschien ook denken dat dit goed is. Niets is minder waar. De rijst neemt wel vocht op, maar het kan geen water uit het toestel krijgen. Het is verstandig om hem zo snel mogelijk na te laten kijken, zodat hij snel gerepareerd kan worden. Je mobiel kan ook intern kapot gaan, omdat het overwerkt. Het toestel kan dit op een gegeven moment niet meer aan en dan kan het ervoor zorgen dat hij niet meer gaat functioneren.

Wees er dus optijd bij als je opmerkt, dat je waterschade hebt opgelopen. Zo zorg je ervoor dat het niet nog meer schade aanricht. In de meeste gevallen wordt het goed gedekt door de verzekering. Voor een goede reparatie moet je zijn bij iPhone reparatie enschede.