Welke bouwsystemen zijn mogelijk bij een blokhut?

Het voorjaar is het geschikte moment om een blokhut aan te schaffen. Zo kunt u deze zomer heerlijk tot in de late avonduren van uw tuin genieten met familie of vrienden. Welk type blokhut past het best bij u? Er zijn veel looks te creëren met de verschillende bouwsystemen. Zo is er altijd een bouwsysteem wat perfect bij uw tuin past.

Landelijke sfeer

Het blokhutsysteem is een veelgebruikt bouwsysteem voor tuinhuizen. Dit systeem heeft als kenmerk dat de hoekverbindingen elkaar overlappen. Dit creëert een landelijke uitstraling. Bovendien zorgt dit voor een sterke verbinding. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw blokhut niet stevig staat als er weer eens een stevige wind door uw tuin raast.

De overlappende hoekverbindingen, typerend voor het blokhutsysteem, kunnen verschillende vormen aannemen. Zo kunt u voor de look kiezen die het best bij uw stijl past. Er is dus voor iedereen een geschikt bouwsysteem mogelijk bij een blokhut. Wilt u graag een strakke of juist klassieke look? Dit kan allemaal.

Strak en landelijk

De eerste optie die u kunt kiezen bij het blokhutsysteem is dat de hoekverbindingen rechte balkenkoppen hebben. Hierbij zijn de planken aan het uiteinde recht afgezaagd. Dit zorgt voor een strakke look. Zo creëert u een landelijke sfeer zonder dat uw tuin erg klassiek lijkt. Landelijk, maar strak. Dit klinkt als de perfecte combinatie als u van modern houdt maar toch een rustige sfeer in uw tuin wilt creëren.

Toch liever klassiek

Het is ook mogelijk om de vorm van de hoekverbindingen aan te passen. U zou deze met diamantkoppen kunnen laten zagen. Deze koppen zijn dan ronder, wat zorgt voor een erg klassieke uitstraling. Dit is prachtig te combineren met roedes voor de ramen, zodat de klassieke uitstraling nog meer naar voren komt. Laat uw fantasie de vrije loop om uw droom blokhut te realiseren.

Het blokhutsysteem is een erg populair bouwsysteem voor tuinhuizen. De overlappende hoekverbindingen kunnen verschillende vormen aannemen, zodat er voor iedereen wel een passende vorm is. U kunt dus ook uw droom blokhut creëren, ongeacht uw voorkeur! Lijkt u dit een goed idee? Bekijk het brede assortiment aan blokhutten van Lugarde op www.lugarde.nl.