Bij welke sport evenement worden spandoeken gebruikt?

Men start vaak met spandoeken bedrukken bij de grotere evenementen waar je de ruimte ook hebt om promotie te maken. Iedereen weet dat spandoek veelal gebruikt worden door fans die hun favoriete team aanmoedigen. Ook worden spandoeken individueel  vaak gebruikt om sporters individueel aan te moedigen (of juist niet). Al jarenlang worden de spandoeken voornamelijk gebruikt bij sportevenementen.

Een bedrukt spandoek gebruiken bij voetbalwedstrijden

Veel mensen kijken elke zondag om 19:00 naar Studio sport om de samenvatting van de Eredivisie te bekijken. Naast dat iedereen zich richt op de hoogtepunten van die week, pronken de mooiste spandoeken links en rechts op het scherm. De echte die hard fan zal natuurlijk een groot spandoek maken om zijn favoriete club aan te moedigen. Zo weten zij zeker dat als hun favoriete club verliest, het niet aan hun aanmoediging ligt.

Een bedrukt spandoek gebruiken bij een benefiet evenement

Spandoeken worden ook vaak gebruikt bij goede doelen evenementen. Om de atleten en andere vrijwilligers aan te moedigen en te ondersteunen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Alpe d’HuZes. Dit is een evenement waar een flink aantal dappere mannen en vrouwen deze berg beklimmen en afdalen in Frankrijk. Dit is het grootste fondsenwervingsactie van Nederland. Dit evenement duurt de hele dag (van half 5-20:00). Sommige gaan te voet, andere gaan fietsend. Elke deelnemer beklimt deze legendarische berg tenminste een keer (sommige zelfs 6 keer!). Het is dan ook mooi om te zien dat de spandoeken langs de weg hangen, op de berg hangen en in het dorp hangen waar de deelnemers van start gaan. Zo worden spandoeken ingezet voor een zeer nobel doel, de sporters halen namelijk geld op voor het onderzoek tegen kanker en andere ziektes.

spandoek-maken