Wijn serveren op niveau

Er zijn veel mensen in Nederland die weinig waarde hechten aan de kwaliteit van hun wijn. Zij drinken vaak een wijntje in een café, en geven niet veel om de temperatuur van de wijn terwijl dit erg belangrijk is. Daarbij weten zij vaak ook niet hoe zij hun wijnen moeten bewaren. Zij zetten de wijnflessen bijvoorbeeld in een normale koelkast, terwijl dit niet de beste optie is. Hebt u bijvoorbeeld wel eens gehoord van een wijnserveerkast? In dit artikel worden een aantal tips gegeven waarmee u de kwaliteit van uw wijn omhoog gooit door rekening te houden met een aantal aspecten.

Wijn van hoge kwaliteit

U hoeft echt geen dure wijnflessen in te kopen om wijn te serveren van een goede kwaliteit. Hierbij spelen meer aspecten een rol. Denk hierbij eens aan de temperatuur van uw wijnflessen. Wanneer u bijvoorbeeld witte wijn serveert op kamertemperatuur, zullen uw gasten dit niet waarderen. Alle witte wijnen moeten geserveerd worden rond de 10 graden Celsius, en zullen dus gekoeld moeten worden. Hierbij kan u er voor kiezen om deze flessen in een normale koelkast te bewaren, maar door het felle licht van de koelkast wordt de kwaliteit aangetast. Kies er daarom voor om een echte wijnserveerkast aan te schaffen, zodat uw flessen ook in een donkere ruimte gekoeld kunnen worden. Zelfs rode wijnen zouden het beste bewaard kunnen worden in een wijnserveerkast, terwijl deze net onder kamertemperatuur geserveerd moeten worden. Hiermee weet u zeker dat de kwaliteit van uw wijn goed is.

Kies een geschikte wijnserveerkast

U hebt hiervoor kunnen lezen dat een wijnserveerkast zal bijdragen aan de kwaliteit van uw wijnen. Hierbij moet u natuurlijk nog wel een geschikte kast uitkiezen. Dit hangt af van de grootte van uw collectie en de mate van variatie. Wanneer u veel verschillende soorten wijnen hebt in uw collectie, kan u beter voor een kast kiezen met meerdere koelvakken, zodat u per soort een andere temperatuur kan creëren. Daarbij hangt de grootte van uw collectie samen met de omvang van de kast, want u wilt natuurlijk wel al uw flessen kwijt kunnen. Hierbij kan u beter een grotere kast kopen, omdat men vaak meer flessen inkoopt wanneer zij eenmaal een wijnserveerkast hebben.