Zelf je eigen badkamer verbouwen? Hier enkele handige tips

In deze tijd zijn er natuurlijk een hele hoop mensen die vanuit huis werken en een van de belangrijkste dingen die je dan kan doen is een plekje inrichten waar je aan het werk gaat. Op die manier kun je werk en privé gescheiden houden zonder dat je hier al te veel stress van ervaart. Toch heeft niet elk huis een hele hoop ruimte voor een thuiskantoor. Laten we kijken naar hoe je alsnog een thuiskantoor praktisch kan inrichten.

Thuiskantoor in welke kamer?

Een kantoor in huis is handig, maar het is niet verstandig om deze op een plek te doen waar je tot rust komt. De slaapkamer en een groot gedeelte van de woonkamer vallen hierdoor al af. Toch heeft niet iedereen de ruimte of een extra kamer over voor dit kantoor. Een kleine woning inrichten met een thuiskantoor kan dan best lastig zijn. Een belangrijke tip is om een gedeelte van een kamer af te schermen. Er zijn bijvoorbeeld schermen te koop die je op een plek kan zetten om het net even af te schermen wanneer je niet aan het werk bent. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de eettafel tijdelijk ombouwen tot kantoor.

Andere tips

Toch zijn er nog voldoende andere dingen die je kunt doen. Je kunt altijd even online inspiratie opdoen, maar laten we alsnog kijken naar een paar belangrijke tips. Bijvoorbeeld over een bureau. Een hoop mensen hebben niet de ruimte om een bureau ergens neer te kunnen zetten. Tegenwoordig zijn hier hele handige oplossingen voor. Wat dacht je van een bureau wat je in kan klappen wanneer je het niet gebruikt. Het bureau kan tegen de muur ingeklapt worden waardoor je geen ruimte tekort komt, maar deze tijdelijk in kan nemen. Ook zijn er verschillende manieren hoe je een laptop op schoot kunt houden, maar niet onderuit hoeft te gaan zitten. Welke manier je uiteindelijk ook bedenkt, belangrijk blijft dat je plekken in huis waar je tot rust komt, ook blijft gebruiken om tot rust te komen. Op plekken waar je aan het werk wil, ga je echt alleen aan het werk zodat je hier niet makkelijk afgeleid kan worden door spullen waar je normaliter mee tot rust komt. Hierdoor raak je meer gemotiveerd.