Zelf een vlonderterras aanleggen

Het aanleggen van een vlonder kan juist dat toevoegen aan je tuin waar je naar op zoek bent. Stenen en gras kunnen gaan vervelen en een vlonder biedt net dat beetje extra. Natuurlijk kun je dit laten doen, zodat je zelf je handen niet uit de mouwen hoeft te steken. Wanneer je dit door experts laat doen hoef je je dan ook geen zorgen te maken en weet je dat het goed komt. Dit brengt alleen wel de nodige kosten met zich mee, dus je kunt overwegen om zelf een vlonder te maken. Hieronder in ieder geval een stappenplan, zodat je ziet dat het best meevalt om zelf je vlonderterras aan te leggen.

Denk goed na voordat je begint aan je vlonder

Er bestaan verschillende soorten vlonders. Zo kun je ze kant en klaar kopen bij bekende bouwmarkten in verschillende vastgestelde afmetingen. Maar je kunt ook een vlonder aanleggen aan de hand van hiervoor bestemde vlonderplanken. De tegelvlonder is verkrijgbaar in afmetingen van 30×30 cm, 50×50 cm en 100×100 cm. Je vlonder aanleggen is hiermee eenvoudig, want je legt ze gemakkelijk over bijvoorbeeld je tegels heen. Bij deze tegelvlonder heb je tevens de keus uit verschillende houtsoorten, waarvan er altijd wel eentje bij zit die bij jouw tuin en smaak past. Ga je voor de plankenvlonder? Dan zijn hier speciale vlonderplanken voor, met een lengte tot maximaal 5 meter. Het leggen hiervan gaat anders van bij de tegelvlonder. Je legt ze namelijk op dwarsbalken. Deze dwarsbalken moeten verbonden zijn met de grond of tegels door middel van vierkante palen. Omdat deze methode iets meer kennis en vaardigheden vergt is het belangrijk je voor de tijd goed in te lezen. Hout is een duur product en het zou zonde zijn om fouten te maken.

 

Bedankt vooraf ook hoe groot de vlonder moet worden, bijvoorbeeld aan de hand van hoeveel mensen u er op kwijt wil kunnen. En, met meer personen gaat het aanleggen altijd sneller. Twee zien meer dan een, dus een extra paar handen is nooit weg.