Boot registratie

Wanneer je een boot aanschaft wil je natuurlijk dat deze geregistreerd staat. Het bied meer garantie voor je vaartuig en daarbij heb je vele voordelen. Het is niet meer weg te denken om je boot niet te registreren. In dit artikel leer je meer over dit onderwerp en leg ik je uit hoe het werkt.

Gemakkelijk

Het registreren van je boot is een gemakkelijke opgave. Het kost in Nederland in tegenstelling tot andere landen niet veel. Wanneer je je boot registreert, sta je dus ingeschreven in het kadaster. Je hebt daarbij de beschikking over vele voordelen, die jij als schipper erg prettig kunt ervaren. Het is gemakkelijk om via een externe partij je boot te laten registreren, zodat je een goede keuze kunt maken. Je hebt verschillende pakketten, voor verschillende niveaus van schippers. De een wil graag veel reizen over de wereld met zijn of haar boot en daarom kun je inspelen op deze behoefte. Het is zonde als je een pakket kiest, waarbij je eigenlijk geen gebruik maakt van je mogelijkheden. Je hebt in Nederland een gemakkelijk pakket, waarbij de samenwerking met andere landen ook soepel verloopt. De meeste schippers kiezen tegenwoordig voor een EU ICP Light registratie, dit kun je beschouwen als een paspoort van je boot of jacht. De plaatselijke autoriteiten kunnen door middel van dit paspoort zien wie de eigenaar is en wat de specificaties zijn van het toestel. Het aanvragen van deze registratie gaat ook relatief snel. Je hebt het al geregeld binnen 5 werkdagen. Je kunt gemakkelijk online deze registratie aanvragen en dat maakt het ook eenvoudig. Je inspanning hoeft echt maar minimaal te zijn.

Het is wettelijk verplicht om je document elke 2 jaar te vernieuwen.  Let hierbij ook op als u iets aanvraagt, het is verstandig om dit te bewaren. Wil je graag een registratie aanvragen voor je boot? Neem dan contact op en neem een kijkje op de website via

https://www.yachtregistration.company/boat-registration/