Stalenpannen alleen verkrijgbaar bij sola

Het koude weer is weer begonnen. Iedere dag moet je je warm aankleden. December is het maand met gezellige traditionele feestjes en sneeuw. De mensen gaan minder terrassen, zodat ze thuis lekker voor de open haard kunnen zitten. Voor het open haard zitten is niet genoeg. Vaak drinken de mensen er ook warme chocolademelk met slagroom erbij. Zo kun je je lekker gaan opwarmen voordat je gaat slapen. Naast een warme chocolademelk smaakt een gebakje altijd lekker. Het meest gegeten gebakje is het traditionele appelgebak. Deze gebak staat erg bekend onder de Nederlanders.

Appelgebak recept

Je kunt voor paar eurootjes een appelgebak kopen. Maar je hebt toch liever dat je er geen geld aan uitgeeft. Daarom kun je ook zelf een appelgebak gaan bakken. Het lijkt moeilijk, maar is het is makkelijk te maken. Hoe maak je een appeltaart? Klop het ei los en verdeel dit in 2 delen. Meng de boter, bakmeel, basterdsuiker, halve ei, vanillesuiker een snufje zout in een kom. Meng dit totdat het een stevig deeg wordt. Schil de appels en snij dit in plakjes. Vermeng ondertussen in een kopje suiker met kaneel. Vet alvast de springvorm in met bloem. Gebruik 1 deeg om de bodem te gaan bedekken. Het 2e deel gebruik je voor de randen. Begin nu met het strooien van paneermeel op de bodem van de beklede vorm. Na het strooien moet je de helft van de appels in de vorm strooien met één derde van het kaneel suiker mengsel eroverheen. Rol het laatste deeg en snij dit in stroken van 1 centimer breed. Nu je alles compleet hebt, kun je het appelgebak gaan bakken. Zet het appelgebak midden in de oven op 170 graden en wacht 60 minuten af. Na 60 minuten haal je het appelgebak eruit en laat je het afkoelen. Als je van slagroom houdt, moet je slagroom over het appelgebak doen, dit is een lekker combinatie.

Pannen

Ik hoop dat je na het lezen van deze tekst een eigen appelgebak kunt maken. Het kost je alleen maar tijd en een beetje energie. Sola is een bedrijf die een webshop heeft met een breed keukenassortiment. Je kunt hier terecht voor pannen.