Weghalen van negatieve gedachtes

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen negatief ingesteld. Het is lastig als je altijd uitgaat van het negatieve, om dit opeens te veranderen. Het is een heel proces, maar niet onmogelijk. Je moet aan jezelf gaan werken en ook met je eigen gedrag geconfronteerd worden. In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Sturen van emoties

Als je gevoelig bent voor diverse emoties, kan je hier soms problemen mee hebben. Vaak is het lastig om je emoties onder controle te houden. Ondanks dat ze er zijn, kun je ze zeker sturen. Je kunt zelf de regie in handen nemen. Je hebt diverse vormen van emoties. Zo heb je je emotionele ik, je rationele ik en je wijze ik. Bij je emotionele ik reageer je vaak direct vanuit je emotie. Je laat gelijk blijken wat je ervan vindt, zonder erbij na te denken. Je emotie loopt vrijwel direct hoog op. Wanneer er sprake is van je rationele ik, ben je meer een denker. Je antwoord vaak zonder emoties. Het is vaak de gemakkelijke weg, omdat je er zelf niet hoeft te tonen wat je er daadwerkelijk van vindt. het is een soort robot reactie die je weergeeft aan de ander. Je toont geen gevoel. De meeste relevante handeling is via je wijze ik. Hierbij denk je na over wat je voelt en spreek je dit uit op een wijze manier, zonder daarbij in volle emotie te schieten. Je bekijkt de situatie en denkt goed na over je antwoorden. Je wilt een wijs besluit nemen. Vaak denk je bij je wijze ik ook aan oplossingen. De reactie die je geeft, is vaak een optie om iets op te lossen. Je zult niet alle aandacht op jezelf betrekken.

Controle

Doormiddel van emoties kun je ook negatief beïnvloed worden. Wanneer je je emoties onder controle hebt, zal je ook minder negatief gaan denken. Wanneer je hier moeite mee hebt, kun je hulp inschakelen van een paragnost. Hij of zij kan je helpen om de oorzaak van je negativiteit te achterhalen. Het kan relevant zijn op vele fronten.

Ben je nieuwsgierig naar een paragnost? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website van master medium.